Szárított répaszelet
A Helianthus Szárított répaszelet idegen szagoktól, anyagoktól mentes, egységesen szürkés barna színű, jellegzetes illatú, 6-12 mm átmérőjű kemény pellet.
A cukorgyártás egyik mellékterméke. A cukorrépából kivonják a cukrot majd a megmaradt „nedves répaszeletet” szárítják és pelletálják. Kiváló étrendi hatású, könnyen emészthető rost, prebiotikus és enyhén laxáns hatású takarmány, energiatartalma megközelíti a gabonamagvakét, de jóval alacsonyabb fehérjetartalmú, és nem tartalmaz keményítőt.
Nedvesség maximum | 14% |
Nyersrost | 16% |
Nyershamu | 9% |
Nyersfehérje | 7,5% |
Nyerszsír | 1% |
- Napi 0,5-1,5 kg (áztatás előtt) legalább 2 etetésre osztva
- ÁZTATVA!
- Maximum 3 kg/nap
Etetés előtt hűvös helyen, 2-3 órával legalább 1:7 arányban vízzel áztatni kötelező! Forró víz hozzáadásával az áztatási idő csökkenthető, etetés előtt visszahűtendő.